Բաղադրությունը

1Աղացած տավարի միս

2Սոխ

3Կարագ

4Հացի փշրանքներ

5Ձու

6Աղ

7Շաքարավազ ըստ ճաշակի

8 ըստ ճաշակի

9Լիմոն (կեղեւ)

10Արգանակ

11Յուղոտ սերուցք

12Ալյուր

Պատրասման եղանակը

1. Պատրաստել բաղադրիչները
2. Սոխը մանր կտրատել
3. Տապակել, մինչեւ դառնա փափուկ եւ թափանցիկ
4. Դնել սառնարանը, որպեսզի լավ սառչի
5. Ֆարշի մեջ ավելացնել սոխը, ձուն, աղը, պղպեղը, մշկընկույզը, լիմոնի կեղեւը, հացի փշուրները եւ կարագը:
6. Լավ խառնել.
7. Ձեւավորել փոքր գնդիկներ.
8. Ջեռոցը տաքացնել մինչեւ 200 աստիճան: Գնդիկները 15 րոպեով դնել ջեռոցը:
9. 15 րոպեից հանել ջեռոցից:
10. Եռացրած ջրի վրա տաքացնել սերուցքը:
11. Խառնել տաք սերուցքը եւ տաք ապուրը:
12. Զգուշորեն գնդիկները դնել խորը թավայի մեջ:. Վրան լցնել արգանակի եւ սերուցքի խառնուրդը: Եւս20 րոպե ուղարկել ջեռոցը:
13. Գնդիկները հանել ջեռոցից եւ սոուսը լցնել առանձին ամանի մեջ:
14. Հալեցնել կարագը թավայի մեջ, լցնել 2 ճ.գ. ալյուր, տապակ մեկ րոպե:
15. Ավելացնել սերուցքով սոուսը եւ եփել մինչեւ թանձրանալը:
16. Մսագնդիկները պատրաստ են:
ԲԱՐԻ ԱԽՈՐԺԱԿ…